Kiiitos, ihanaisille cocvibar-naisille! |
Mustikkasuklaa-raakakakku
pohja:
2-3 dl pähkinöitä, esim saksan-, pekaani- tai cashew-pähkinöitä
2-3 dl rusinoita/liotettuja taateleita/molempia (molempi parempi ja rusinat raikastaa!)
raakakaakaojauhetta maun mukaan
ripsaus hyvää suolaa (esim Kalaharin suolaa)
Mustikka-suklaakerros:
5 dl sulaneita mustikoita
3 dl liotettuja cashew pähkinöitä
1-3 avokadoa
1-2 dl raastettua raakakaakaomassaa sulatettuna (Tein usein myös ilman sulatusta tai ilman massaa, jolloin laitoin reilummin raakakaakaojauhetta. Massa vaikuttaa kuitenkin kivasti koostumukseen. Kaakaovoilla tulee myös hyvä kakku, sillin reilummin kaakaojauhetta!)
1-2 dl raakakaakaojauhetta (Kandee laittaa oman maun mukaan!)
3-4 dl sulaa kookosöljyä
1-4 ml suolaa (Kannattaa ensin laittaa vähän ja lisäillä sitten, niin että alkaa maut erottumaan :) )
hunajaa (esim. 0,5-1,5 dl..) tarpeen mukaan ja riippuen taateleiden määrästä :)
5 dl sulaneita mustikoita
3 dl liotettuja cashew pähkinöitä
1-3 avokadoa
1-2 dl raastettua raakakaakaomassaa sulatettuna (Tein usein myös ilman sulatusta tai ilman massaa, jolloin laitoin reilummin raakakaakaojauhetta. Massa vaikuttaa kuitenkin kivasti koostumukseen. Kaakaovoilla tulee myös hyvä kakku, sillin reilummin kaakaojauhetta!)
1-2 dl raakakaakaojauhetta (Kandee laittaa oman maun mukaan!)
3-4 dl sulaa kookosöljyä
1-4 ml suolaa (Kannattaa ensin laittaa vähän ja lisäillä sitten, niin että alkaa maut erottumaan :) )
hunajaa (esim. 0,5-1,5 dl..) tarpeen mukaan ja riippuen taateleiden määrästä :)
Valmista ensin pohja tehosekottimella tms. : aineet sekasin ja massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (Huonomalla blenderillä tehdessä kannattaa jauhaa ensin pelkästään pähkinät, sitten lisätä taatelit/rusinat - välillä voi joutua kaapimaan aineita reunoilta, mutta sitten taas surisemaan!)
Sitten täyte: kaikki aineet, paitsi sulat öljyt ja massat, yhteen ja sekasin. Kun maku alkaa olla hyvä niin sitten öljyt. Kun hauska tumman violetti seos masituu hyvältä, niin ei kun vuokaa pohjan peitoksi! Koristeeksi käy mulperimarjat, kaakaonibsit, kookoshiutaleet jne. :)
Maku on tarkoitus olla mukavan mustikkainen, ja silti suklainen, suola tekee ihmeitä näiden makujen saamisesksi esiin :) Ja koostumuksena ois ihanteellinen sellainen pehmeä, mutta silti hyvin koossapysyvä, tsemppiä kokeiluun!
Hei, saisko sulta tilattua tätä kakkua? En ole itse koskaan tehnyt yhtään raakakakkua ja haluaisin tarjota juhlissa. Käytiin Cocovibarilla tiheään ja kerran saatiin maistaa tätäkin kakkua, oli superherkkua! Jos tilaus onnistuu niin miten suhun saisi yhteyden? Ja vielä sellainen pieni ongelma, että juhlat olisi jo tulevana lauantaina, 6.4.... varmaan liian nopeaan, jos siis yleensäkään onnistuu? terv. Sanna
VastaaPoistaAnteeksi, kun nyt vasta huomaan tämän! Otapa yhteys vaikkapa sähköpostiin: hi.holmstrom@gmail.com
VastaaPoista