maanantai 25. helmikuuta 2013

Raakakakkuja CocoviBarilla!

Kuva: Ei olisi osannut toivoa parempia työkavereita, kaakaohöyryiset kiitokset ihanaisille! <3
Kiiitos, ihanaisille cocvibar-naisille!
Ohi on urani lyhykäinen, mutta sitäkin lystimpi Cocovi Barilla! Siellä sain harjoittaa luovuuttani ja makunystyröitäni, varsinki raakakakkujen teossa, laittamalla tehosekottimeen aineita, mitä kulloinkin saavatilla oli.. :) Goji-suklaakakkua, mustikka-suklaakakkua ja ihan "tavallista" suklaakakkua.. :)) Suosituin tais olla mustikka-suklaakakku - tässä siis siitä ohje! Tässä nyt siis yksi mahdollinen versio, kun en tullut koskaan tehneeksi yhtään kakkua samoilla ainemäärillä... Maistelemalla ja kokeilemalla makua antavien aineiden määrät selviää! ;) Varsinkin, kun oli hyvän maun omaavat, ihanat, työkaverit maistelemassa!


 Mustikkasuklaa-raakakakku


pohja:


2-3 dl pähkinöitä, esim saksan-, pekaani- tai cashew-pähkinöitä
2-3 dl rusinoita/liotettuja taateleita/molempia (molempi parempi ja rusinat raikastaa!)
raakakaakaojauhetta maun mukaan
ripsaus hyvää suolaa (esim Kalaharin suolaa)


Mustikka-suklaakerros:


5 dl sulaneita mustikoita
3 dl liotettuja cashew pähkinöitä
1-3 avokadoa
1-2 dl raastettua raakakaakaomassaa sulatettuna (Tein usein myös ilman sulatusta tai ilman massaa, jolloin laitoin reilummin raakakaakaojauhetta. Massa vaikuttaa kuitenkin kivasti koostumukseen. Kaakaovoilla tulee myös hyvä kakku, sillin reilummin kaakaojauhetta!)
1-2 dl raakakaakaojauhetta (Kandee laittaa oman maun mukaan!)
3-4 dl sulaa kookosöljyä
1-4 ml suolaa (Kannattaa ensin laittaa vähän ja lisäillä sitten, niin että alkaa maut erottumaan :) )
hunajaa (esim. 0,5-1,5 dl..) tarpeen mukaan ja riippuen taateleiden määrästä :)
Maistelemalla paras!

Valmista ensin pohja tehosekottimella tms. : aineet sekasin ja massa leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (Huonomalla blenderillä tehdessä kannattaa jauhaa ensin pelkästään pähkinät, sitten lisätä taatelit/rusinat - välillä voi joutua kaapimaan aineita reunoilta, mutta sitten taas surisemaan!)

Sitten täyte: kaikki aineet, paitsi sulat öljyt ja massat, yhteen ja sekasin. Kun maku alkaa olla hyvä niin sitten öljyt. Kun hauska tumman violetti seos masituu hyvältä, niin ei kun vuokaa pohjan peitoksi! Koristeeksi käy mulperimarjat, kaakaonibsit, kookoshiutaleet jne. :)

Maku on tarkoitus olla mukavan mustikkainen, ja silti suklainen, suola tekee ihmeitä näiden makujen saamisesksi esiin :) Ja koostumuksena ois ihanteellinen sellainen pehmeä, mutta silti hyvin koossapysyvä, tsemppiä kokeiluun!

2 kommenttia:

  1. Hei, saisko sulta tilattua tätä kakkua? En ole itse koskaan tehnyt yhtään raakakakkua ja haluaisin tarjota juhlissa. Käytiin Cocovibarilla tiheään ja kerran saatiin maistaa tätäkin kakkua, oli superherkkua! Jos tilaus onnistuu niin miten suhun saisi yhteyden? Ja vielä sellainen pieni ongelma, että juhlat olisi jo tulevana lauantaina, 6.4.... varmaan liian nopeaan, jos siis yleensäkään onnistuu? terv. Sanna

    VastaaPoista
  2. Anteeksi, kun nyt vasta huomaan tämän! Otapa yhteys vaikkapa sähköpostiin: hi.holmstrom@gmail.com

    VastaaPoista