keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Laskiaisen plättypläjäys

Laskiaistiistain ihmeenä rupes tekemään mieli jotain versiota laskiaispullista! Sitte sain siskokullalta vinkin, että vaivattomampi tehdä lettusia kardemummalla ja laskiaistäytteillä. Lettyversioita onkin vastikään tullu testailtua eli vinkistä tekoihin!

Sen verran hassun poikkeava ajatus tuli kuitenkin mieleen sitten viime kesäkuun, että pitää saada oikein kermaa, oikein luomuna. :) Jauhoissa en osannu valita, mitä käyttäisin, joten taikinaan solahti manteli-, kookos- ja riisijauhoja.

Kardemummaplätyt


3 luomumunaa
2 dl kookosmaitoa/kermaa
2-3 dl vettä (jauhovalintojen ja tarpeen mukaan)
0,75 dl mantelijauhoa
0,75 dl kookosjauhoa
0,5 dl riisijauhoja
n.½ tl suolaa
kardemummaa maun mukaan

Täytteeksi vaikkapa luomukermaa, vadelmia sekä luomu marsipaania (sis. only mantelia ja hunajaa)!
(Ite en kuitenkaan loppujen lopuksi saattanu sitä kermaa syödä.. Mutta muille onneksi maistui!)

Ekat plätyt voi meinata vähä revetä, mutta kun malttaa taikinan antaa vähän olla, niin eiköhän ala pysyä koossa! Vettä, munia taikka jauhoja voi joutua lisäämään tarpeen taikka sitten mielen mukaan. Ja eikun voita pannuun! Valurauta- tai hiiliteräspannuilla on minun mielestä kivempi paistaa letut kuin pinnoitetuilla, mutta kyllä niilläkin onnistuu, koska nämä tuli itseasiassa naapurin pannulla paistettua :)Ja naapurissahan nämä plätyt tuli rempsakkaasti nälkään popsittua - teen ja loistavan seuran kera. ;)

1 kommentti:

  1. Ennen ei ole tullutkaan kardemummalättyjä syötyä, ja kyllähän Heidelin tekeleet maistuivat. Koiratkin -varmasti kissatki jos niitä ois ollu- lipsivät mielissään kermanjämät purkista, että on se luomu sellasta ;)-H

    VastaaPoista