keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Pehmoinen lakritsijäätelö

Samaisena yönä jolloin näin unta raakalakusta, näin unta myös, että sanoin kämppikselle tekeväni samanlaista lakritsijäätelö kuin Aino lakujätski :D Eli kun aamu alkoi lakujen teolla, päättyi se sitten lakrtisijäätelön tekemiseen...! Uskomatonta, että siitä tuli kerralla niin hyvää! Kerrottakoon, että seuraavana iltana maku ei ollut enää AIVAN niin raikas avokadon tuoman tunkkaisuuden vuoksi, (tämän toki huomaa vain, jos maun sieltä huomaa etsiä ;) ) mutta ei huolta, tästä reseptistä tulee sellainen reilu yhden illan tarjoilut n. 3-5 hengelle - riippuen siis annoskoosta :)

Sanottakoon vielä, että tämä on oikein suositeltavaan tavaraa - maidotonta, mutta erittäin kermaista ja hyvää!
Ja huomaa, alla lisäys sitruunalakritsi-jädestä!
:) 

Heidelin Lakujätski


1,5 dl liotettuja cashew-pähkinöitä
2 dl kookosmaitoa (Minä käytin ihan Kara-merkkistä, toivottavasti luomulaatuisella tulee parempaa!)
½ pienoehkö avokado
7 tl eli reilu 2 rkl Puhdistamon tocoa
3 rkl kookospalmusokeria (tai maun mukaan) 
1 dl pehmoista kookosöljyä  
laatusuolaa jonkun verran

Tujulaku-sattumat:

1-2 rkl kaakaovoita/kookosöljyä
n. 3 tl lakritsijauhetta
lucumaa halutessa maun mukaan
avokadoa pikkasen haarukalla muussattuna :)
Sattumiksi laitoin myös, tuoreita taaleita paloina (melkein kuin toffeeta) ja aikasemmin tekemääni lakua :)Koristeet puuttuu!
Jätskin ainekset taas jossain blenderissä sekasin - itse lisäilin ainekset taas tuossa järjestyksesssä kuin ne on listattu, niin meneepähän silkkisesti sekaisin ja voi tarkistaa välillä makua, jotta varmasti miellyttää :) Sittten massa johonkin laakeaan astiaan, ja siihen sattumat ja kastike päälle. Jätski pakasteeseen ja noin puolen tunnin välein sitä kandee käydä sekottamassa.. Jos tavara on ehtinyt kunnolla jäätyä ennen tarjoilua, muista ottaa hyvissä ajoin sulamaan!
Minä taisin malttaa vain pari kertaa, ja sitten muistaakseni kolmannella keralla eli 1,5 h jälkeen oli niin pehmis-pehmoista tavaraa, että saattoi pikkasen hyvällä maulla maistella.

HUOM! :D
Uusintakokeilu ja maukkaat lisäykset ohjeeseen!

Jätskimassaan laitoin puolikkaan luomu vaniljatangon siemenet, luomu sitruunankuoret raastettuna ja vajaan puolikkaan, pienen, siruunan mehut. Jätskimassasta jätin myös lakritsijauheen pois, ja tein sitten tujakan kastikkeen avokadosta, kaakaovoista, kookosöljystä, lucumasta ja lakritsijauheesta. Sattumiksi itsetehtyjä lakritsinpalasia. Tämä versio oli siis vielä paljon parempi kuin tuo edeltäjänsä - oikein kunnon lemon-licorice!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti