Bataatti vaan kiehumaan ja siinähen sitte vähän aamua, päivää eli aamupäivää vierähti :)
Ihan ite keksitty bataattipohja ;) :
Bataattimuusi puolikkaasta isosta bataatista
125 g luomu voita
1,5 dl riisijauhoa
2,5-3 dl kookosjauhoja
Siinä se helppoudessaan! Muusiin vaan voi, sitten jauhot. Ja toki sen näppituntuman mukaan eli jos tuntuu, niin jauhoja voi olla hyvä laittaa vähempi tai sitte enempi :) Taikinasta pitäis tulla ihanan pehmeä, mutta sitlti semmonen koossa pysyvän jämäkkä. Minä oon tehny aina pussista kaatamalla, mutta nyt oikein mittasin aineet, ja sentään vielä tuli hyväää!
Taputtele taikina voideltuun piirasvuokaan ja esipaista n. 15-20 min, 200 asteessa.
Ite asiassa pienemmilläkin ainamäärilla saa ihan riittävän kokosen taikinan, kun vuoka oli aika iso ja pohjasta tuli aika paksu, vaikka se oli kyllä vain positiivista!
Täytteeksi voi laittaa ihan mitä ite lystää! Oon tehny lohitäytteellä ja erilaisilla jauhelihatäytteillä. Tähän tuli herkullinen soosi:
3 sipulia
Jämä cosmopolitan saattia (Käy hyvin esim taco-kuorista, mutta salaatissa oli ärsyttävän karkeaa, joten ajattelin käyttää niin kuin kiinankaalta..)
400 g luomu jauhelihaa
suolaa, pippuria, kurkumaa, Dijon-sinappia (koska se tekee mistä vaan, niin hyvää!)
Esikeitettyä parsakaalta (varmaan voi höyryttääki joku viisas ;) )
Aika mukava koostumus! :D |
Ready to eat!
Kokainuus sekä täyte ja pohjat olivat erinomaisen herkullisia! pohjaa piti maistella oikein urakalla: pehmeä ja kivan bataattisen makeahko maku ja koostumus myös.
Kyllä! Olen tyytyväinen! Niin ja myös muut maistaneet tykkäsi tästä, eli ei ole pelkästää minun makuun :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti