maanantai 25. helmikuuta 2013

"Oi teinpäs, jännän - lakupatukan.."

Yks päivä tuli mieleen kokeilla tehä vähän lakua... Harjoituskappaleesta ei tullut kovin lakritsin makuista, kun itse lakritsin makua ei juuri missään varastossa ollut.. Mutta seuraavasta kokeilusta tulikin sitten oikein hauskaa tavaraa - kiitos kunnon lakritsijauheen ja yöunien, jossa tein oikein mustaa lakritsia. :D Tämä ohje siis ihan oma, raaka, versioni laksritsista, ja onhan siitä toki aikaa, kun "oikeaa" lakua on viimeksi syönyt, että ei sille ehkä vedä vertoja, ainakaan kaikkien mielestä ;)

Niin ja näiden lakupalojen jännyys oli se, että maut tulivat hassusti peräkkäin: ensin tulee suklaa, sitten gojit ja pähkinät, viimeisenä, muttei siis todellakaan vähimpänä, kuitenkin oikein mukavana, eli lakritsi. :)
Lakritsijauheestsa sen verran, että jostain kumman syystä sitä voin syödä, vaikka mitään juomaa, missä on hiukkaakaan lakritsijuurta, en pysty kuvotuksetta nielemään.. :P


Aika salamia.. 

Lakupalat


1 dl (reilu) cashew-pähkinöitä
1,5 dl goji-marjoja
4-5 tuoretta taatelia
1-2 tl Puhdistamon macaa (Maun mukaan, voi toki jättää myös pois.. Mulla halutti laittaa, kun tuntui mukavalta se maku ekassa kokeilussa.)
1-2 tl Puhdistamon tocoa
2-3 tl lakritsipulveria (Nam, maistuu siltä "ennen vanhaselta" Tsaukki daukilta..)
n. 2 rkl sulaa kaakaovoita/(kookosöljyä)
½-1 tl hunajaa

Blenderissä kaikki vaan sekasi. Itsehän laitan aineet tuossa järjestyksessä, kuin ne on listattu ja joka välissä pyöräytän. :) Ja koska massa näyttää lähinnä meetvurstilta, piti palat kuorruttaa oikein tummalla suklaalla, harmi vaan ettei voinu tehä itse parempaa raakasuklaa, kun ei ollut kaakaota!

"Mä tulin tropiikista, viidakon uumenista, lalaalalaa.. Oi, saanhan, lahjan, lakupatukan..?"

Lakritsikokeiluille seuraa vielä mahtavaakin täydellisempää jatkoa- vaikka itse sanonkin.. Nimittäin lakritsijäätelöä o.O Vieläpä erittäin iisiä, jos vaan raaka-aineita löytyy :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti