tiistai 4. kesäkuuta 2013

MangoLaku-piiras

 
Koska kesä tuli ja mm. suklaaton kuukausi loppui, tuli tänään tehtyä pitkästä aikaa vähän herkkua!
 
Varsinkin kun koko yön näkee unta Puhdistamon valko-vihreistä pakkauksista :D Tämä johtui luultavasti siitä, että illalla törmäsin tähän videoon.
Joten aamulla tein ensimmäiseksi erittäin raakakaakaoisen marja"puuron" ja jopa Puhdistamon riisiprotskulla! Kerrotaan tähän väliin, että nyt alan toteuttaa projektiani saada maistumaan hyvälle kaikki mikä sisältää tätä Puhdistamon riisiprotskua. On se kuitenkin sen verran hyvää, laadukasta, tavaraa, vaikka monen mielestä maku onkin aika vaativa.. Aamuinen puuro olikin tältä osin onnistunut, vaikka sisälsikin montaa voimakasta ja vaikeaa makua :) Eli jos joku miettii jotain proteiinilisää, niin suosittelen esimerkiksi tuota riisiproteiinia. 

 
Mutta nyt tähän mangolaku-piiraaseen! Tämän tein samalla, kun puhuin puhelimessa, mutta maittavaa tuli!
 

Maukas MangoLaku-piiras

 
Pohja:
5 tuoretta taatelia (kuivatutkin käy)
60 ml kookoshiutaleita, reilu puoli desiä siis
20 ml kaakaonibsejä
 
Täyte:
1-1½ dl liotettuja cashew-pähkinöitä
reilu puolikas kypsää mangoa
pieni kourallinen inkamarjoja
3-4 tl Puhdistamon tocoa
n. 1 rkl sulaa Puhdistamon kaakaovoita
½-1 tl lakritsi jauhetta
hippunen suolaa
kookospalmu sokeri reilumpi hippunen eli maun mukaan
kookoshiutaleita oman toiveen mukaan
Puhdistamon kaakaonibsejä maun mukaan

Lakusuklaa-raidat:
sulaa Puhdistamon kaakaovoita
hippu lakritsijauhetta
Vähän enemmän Puhdistamon kaakaojauhetta
Ja taas vähän enemmän kuin edellistä Cocovin lucumajauhetta
 
Pohjan ainekset survoin tahmeaksi massaksi sauvasekoittimella, kun sellainen nyt löytyi kaapista. Näistä ainemääristä tuli juuri sopiva, ohut, pohja kuvassa näkyvään Teema-lautaseen.
 
Täytteen ainekset myös sauvasekoittimella sekaisin. Tehosekoittimella saisi sileämmän koostumuksen. Lopuksi lisäilin sattumiksi nibsejä ja kookoshiutaleita. Lakritsijauhetta lisäsin varovasti, kun seos kaipasi jotain makua. Ja valinta oli oikein onnistunut :) Lakun ei tarvitse masitua täytteessä kovin paljoa, mutta se tuo kuitenkin mukavaa makua ja pikkasen makeuttakin :) Sitten vain massa pohjan päälle.

Lakusuklaan ainekset lautasella sekaisin ja valutus piiraan päälle. Koristeeksi voi ryöpsäyttää esin kaakaonibsejä ja inkamarjan palasia.
 
 
 
Tällainen kahvihetki siitä syntyi! Vanilja-latet, toinen kookosmaidolla ja toinen täysmaidolla! (Minullekin alkoi kahvi taas maistumaan, kun kämppiksellä on uusi, kiva, presso pannu.) :) Kakun maku oli ihanan täyteläinen ja sopivan raikas. Nam, kyllä nautittiin ja myöhemmäksikin jäi vielä. HIH.
 

1 kommentti:

  1. oli niiiin hyvää, kiitos heidelin kun tuosta vaan taikoo kahvin kaveriks, tuli oikeen himo tohon torttuun et eivoinu lopettaa maistelua, aina "vielä vähän" piti saada:D aavistuksen saman makuinen kuin tää heidelin sitruuna-lakritsi jätski, niin koukuttavaa!-HD

    VastaaPoista