torstai 13. kesäkuuta 2013

Hei, so delicious!

Tällä viikolla oli taas kauppahallipäivä! Mukaan tuli aimo kasa alennus luomukasviksia, 3 naudan häntää, luomupossun kylkeä, naudan maksaa, lohen pää, kahden lohen ruodot ja silakoita. Hups, mutta ehkä kolme tuntia niin oli jo melkoiset sopat valmiina ja sellaiset herkut syöty, että suoraan sanottuna ei koskaan. Pakasteeseenkin riitti kokkailtavaa seuraavaan kertaan. Oli lystiä, varsinkin imeskellä tohkeissaan lohen ruotoja.

Uunissa muhevoitunutta häntämaksapossukasvis-pataa. Silakkavihannes-piiras kavereiden kekkereihin ja kalaliemet odottamassa, josko keittoliemeksi pääsis. Ja niin herkullinen ja rasvainen lohen pää (lähinnä lihat, loppu pääsi vielä kalaliemikeitokseen) syötynä kera kalanhöyrytys liemessä keitettyjen luomuvihannesten. Voi miksi me ihmiset tyydytäänkään niin mauttomaan ruokaan. Nämä herkut oli maustettu vain hitusella hyvää suolaa! Puhumattakaan siitä, mitä tuosta uunissa muhivasta lihapadasta taas tulikaan??

Ja parasta: Aikamoinen kasa tuli yhdestä lohen päästä ja kaksista ruodoista kallisarvoista, mutta erittäin halpaa ravintoa, vain 4,2 €, taisi olla 2€/kg. Lautanen on vähintään 1½-kertainen "tavalliseen" ruokalautaseen verrattuna. :)


Päätä ja ruotoja pidin suljetussa kattilassa, jossa jonkin verran vettä, n. 7-8 minuuttia ja mukana siis jonkin verran suolaa. Halpaa, helppoa, herkullista, and healthy- 4H kamaa siis :D

 Ruotoja ja pään jämiä keittelin sitten vielä kalaliemeksi, tänään siitä pitäisi tulla sitten kalakeitto. :)

Enkä enään ymmärrä, jos jollakulla ällöttää. Mitä nyt olen vanhusten kanssa näistä ruuaista töissä puhunut, niin kyllä heiltä löytyy arvostusta näitä nykypäivän "roskisruokia" kohtaan. Eräskin vanha rouva osti myös lohen ruotoja kauppahallissa, jotka eivät hänelle meinanneet edes kelvata, kun perkaamisesta oli kulunut jo muutama tunti! Uskomatonta, että suurin osa näistä herkuista menee roskiin. Mielestäni on erinomaisen hyvä neuvo jo kehotus syödä ruokaa, jonka isovanhemmatkin olis tunnistanu ruuaksi! :) Kannattee testata!
Jätetään rumat kuvat tällä kertaa tänne piiloon! HIH

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti