torstai 13. kesäkuuta 2013

Helpot, Nopeat ja Herkulliset Hetket

Joskus, kun ei ole aikaa, raaka-aineita tai ei vain viitsi ryhtyä ssen suurempia ahertaen hommiin saadakseen jotain pientä, hyvää, herkkua taikka jälkkäriä. Tässä muutamat helpot ideat herkutteluhetkiin!


 
Kookosöljyssä pannulla pyöräyttyä banaania ja manteleita. Ripsaus kardemummaa tekee tästä herkusta melkein pullan! Tämä annos tuli tehtyä lomalla hotellihuoneessa, kun piti jotain hyvää itselläkin saada. :)  

 
Niin herkullista, niin helppoa! Tuoreiden (kuivatkin kelpaa) taateleiden väliin pähkinä, esimerkiksi cashewpähkinä. Sitten näin kesällä ainakin valmiiksi pehmeää tai ihan juoksevaa kookosöljyä klöntti tai loraus lautaselle, johon sekoitetaan raakakaakaojauhetta, lakritsijauhetta ja halutessa lucumaa lisämakeutukseski. Lakritsijauhe peittää itsessään jo niin hyvin raakakaakaon kitkeryyden, että välttämättä mitään muuta makeutusta ei tarvi, ja taatelikin on jo niin makea. Laita valmis kastike taateleiden päälle ja hetkeksi pallurat kylmään. Kohta voitkin nauttia yhden, (useampikin toki käy) pienen, mukavan herkkusen, vaikkapa kaverin ja kahvin/teen kanssa.  :)

 
 
Tässäpäs pikajädejäästä pikakuva :D Ensimmäiset helteet ja piti saada jotain kylmää syötävää. Ulkoa sisälle, aineet blenderiin, taikaisin ulos jädeä syömään. Tarvii vain olla valmiiksi pakasteessa kohmettunut banaani, joka toisaalta ei edes ole välttämätön, jos kaveriksi löytyy on jäisiä marjoja.
 
Tässä tuotoksessa on siis kaatotuntumalla hyviä aineita sekaisin kylmässä modossa.
 
Banaani, jäisiä marjoja, raakakaakakojauhetta, tocoa, cashewpähkinöitä, kookosöljyä ja ripsaus suolaa blenderissä tai sauvasekoittimella sekaisin. Toki kaikkea muutakin voi laittaa, mitä mieleen tulee! Aina ei tarvi ajatella, mitä lopputuloksesta tulee, voi vain laittaa haluamansa aineet yhteen ja sitten korjata oman maun mukaiseksi!

Ja itseasiassa ihan haarukalla muussaamallakin saa todella hyvää syötävää, jos raaka-aineet ei ole jäisiä. Siihen herkkuun riittää jo pala banaania, kookosöljyä ja kaakaojauhetta! Kaveriksi vielä vaikkapa kaakaonibsejä pureskeltavaksi sekä kookosmaitoa ja marjoja täydentämään makuelämystä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti