torstai 16. toukokuuta 2013

Herkullista ravintoa

 Tänään kävin ruuanhankintareissulla Hakaniemen hallissa. Hyvähän se on ostaa kaikkea hyvää paljon, kun on reissuun lähdössä :D Mutta koskaan en ole näin hyvää ruokaa syönyt joten kannatti hamstrata! Rumat näyt ensin, tai en tiedä voiko näitä rumaksi sanoa, näyttää pikemminkin herkulliselta!


 
Ennen en ole naudan häntää syönyt enkä valmistanut, enkä oikeastaan ajatellut miten se kannattas valmistaa, mutta näin minä tulin tehneeksi. Hännät ruskistin pikkasen pannulla, sitten pataan kera pilkotun sipulin, porkkanan, palsternakan ja valkosipulin, mausteena myllystä suolaa, pippuria ja pari laakerin lehteä. Vettä mukaan aika reilusti, ja uuniin 175 astetta. Muutaman tunnin tais olla, en katsonut kelloa... Välillä ehdin tehdä vaikka mitä, ja käydä lekottelemassa auringossakin aika pitkään.

Uskomattomat tuoksut!
 Helppoa ja aivan liian herkullista, sääli, että näin hyvää ruokaa saa vasta nyt :D Suupielet rasvassa, lipsua! Ainiin ja todella halpaa ja tehokasta eläimen hyödyntämistä.Luista lihat ja mehut irti, ja takas kattilaan, sitruunamehun tirauksen kera - luuliemet tulille (Lue ihmeessä linkistä lisää, en nyt tähään hätään parempaa löytänyt). Innostus näihin liemiin tuli, kun polvi-parka meinaa reistailla, joten mikäpäs parempi parannuskeino kuin syödä suoraan oikeat rakennuspallikat. Jeah, ja ruokiinkin tulee ehtaa makua.Vielä kun olis ollut ydinluuta kaveriksi, mutta ei nyt tähän hätään muuta. Lientä keitetään mahdollisimman monta tuntia, 7-8 h, valmiina siivilän läpi ja pakkaseen vaikkapa. Itse luin vinkin jääpalapussiin pakastamisesta, ja sehän olikin kätevää, voi lisätä aina esimerkiksi kasviskeitoksii. 

 
Hallista tarttui mukaan myös pussillinen hippusen nahkeita luomu paprikoita pikkurahalla. SAIN myös luomu siitakesieniä eräästä toisesta paikasta, joten niistä piti tehdä vielä kunnon muhennos. Hännästä on toki niin kylläinen olo, ettei tässä muhennoksia ihan heti syödä, mutta piti se kuitenkin tehdä. Nämä sienet olen tottunu valmistamaan sillain, että ensin pilkon jalat silpuksi, joita tässä tapauksessa paistoin ensin sipulin ja parikan kanssa. Lopuksi isot lakit palasina muhevoitumaan sekaan. Mausteeksi suolaa ja pippuri myllystä :) Tuoksu on herkullinen.

Täysellisen punaisia ja maukkaita paprikoita, täydellisen pehmeitä ja muhkeita sieniä, kelpaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti