keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Suloisen kanelinen jauhelihakeitto

Tämä nyt on tällainen pakollinen, hyvin epämääräinen, kertomus perus jauhelihakeitosta, johon tulikin sitten kaadeltua vähän sitä sun toista maustepussukkaa/purnukkaa. Ja oli sen verta suloista, että pitää nyt kertoa  kuitenkin tämä, jos vaikka ihmisillä tekee mieli kokeilla jotain erilaista eli vaihtelua! :) Itsellä nääs meinannu  aikamatkojen ja lentojen laskujen takia  flunssaa ja korvakipua pukata pitkän tauon jälkeen, että Echinaforce- ja pakuriuutteen lisäksi on vaan pikkasen keittoja tehny mieli. Ensin erittäin kurkumasita kanakeittoa ja nyt sitte kurkumaista + kanelista jauhelihakeittoa. Voihan olla, että joku tämän on joskus keksinyt, mutta minä tein tämän ihan oman kaapin pussukoista ja aineista ;)

Keittonen suloinen

Kännykkä laatua ;)

Juureksina tai kasviksina lanttua, porkkanaa ja bataattia
Sipuleita muutama :P
jauhelihaa paketillinen
kurkumaa n. 2 rkl..?
mustapippuria
tulista paprikajauhetta
Ceylon kanelia
suolaa
karhunlaukkaa


Laitoin ekaksi lantut ja porkkanat kiehumaan, hetken päästä bataatit joukkoon. Sitten sipuleiden kuullotus, joihin laitoin suolaa, paprika-, mustapippuri- ja kurkumajauhetta, viimeistä reippaaasti. Sitten sipulit kasvisten joukkoon pulppuamaan. Seuraavana jauhelihat vähän väristymään pannulle, jotka maustoin siis vielä suolalla, pippurilla ja Ceylon kanelilla. Kanelia meni varmaan ainakin 2-3 tl.. Kaikki muukin meni kaatotuntuman mukaan  eli jos tällaista joskus haluaa kokeilla, niin maistelemalla selviää :)  Lopuksi ripsautin sekaan vielä karhunlaukkaa. Tässä järjestyksessä, kun tein, niin sopivasti olivat kasvikset kypsiä, kun maistoin siinä  puolen tunnin päästä kiehumisen alkamisesta :D

Lopputulos oli siis ihanan ja suloisen kanelinen, ja mukavasti kutitti korvia ja nenä rupes vuotaan, sen verran kiprakkaa oli.  HIH. :)


4 kommenttia:

  1. no nyt on huldalla ruuat. liekköhän viekasta syötävää?

    VastaaPoista
  2. Tuo kaneli sopii muuten hyvin jauhelihakeittoon. ;D mulla kerran vahingossa tippu kanelipussi maustekaapista ja sieltä sopivasti kaatui kanelia myös jauhelihakeittoon. Siinä ensimmäinen kerta, kun hoksasin, että sopishan se mauste jauhelihakeittoonkin! Vähä itämaista makua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauska vahinko! :) Minäki laitoin kanelia ihan huvin vuoksi vaan, niim tuli hyvää =D Samaten lihapulliin laitoin aika paljon kanelia, lisäksi cayannea ja muita mausteita niin tuli aika herkullisia mun mielestä! Lihapulliin laitan vain jauhelihaa, sipulia, ehkä porkkanaa, mausteet ja vettä, niin tulee oikein meheviä :)

      Poista