Pad Thai, takana raakapitsaa |
New Yorkin reissulla käytiin Rawlicious-raakaravintolassa, jossa söin mm. Pad Thai nimistä "spagettia". Joten siitä innoitus tähän! Tästä tuli sitte ylläripylläri-illallinen kämpikselle!
Helppoa, jos on aineet! Kastikkeeseen kannattaa laittaa mausteet oman maun mukaan, itsekin laitoin suurinpiirtein sen verran kuin alla lukee!
Kuvat aina yhtä vaatimattomia.. |
Raikkaat vihannekset:
2 porkkanaa, kuorimaveitsellä suikaloituna
1 kurkku pienenä silppuna
pinaattia silppuna
(rouhittuja casheweita)
(taatelin paloja:)
Kastike esim. tehosekottimessa:
..mutta minulle se ei ole tärkeintä! |
n. 2 rkl cashew-pähkinöitä
loraus oliiviöljyä
1/4 avokadoa
½ sitruunan mehut
1 tl dijon sinappia
(1 tl piparjuurisinappia)
2 tl koosospalmusokeria
suolaa
mustapippuria
kurkumaa, basilikaa (itse kerkesin laittaa jo alkuvaiheessa pelkkiin porkkanoihin)
vettä, jotta saa sopivan paksusta
Anna pikkasen maustua ja tarkista maku.
Näistä saatu paksuhko kastike sekoitetaan vihanneksiin!
Rapsakat bataattilastut:
Bataattia kuorimaveitsellä lastuiksi ja kookosöljyssä pannulle käpristymään, mausta halutessa suolla. Nämä oli aika herkkua myös!
Sievän rumaa hyvää! |
kookosöljyllä ja kuivatuilla karpaloilla täytetty, tuore, taateli!
Lopuksi mainittakoon, että kyllä maistui muikut vähän eksoottisempienkin lisukkeiden kanssa! (TOki muikut ja lisukkeensa olis tainnu mennä ihan erikseenkin..) Ja armas kamuni kehui myös! HIH
Tämä ylläri-illallinen todellakin maistui, ja kesän toi mieleen oli niin värikästä ja kevyttä mutta silti täyttävää! kiitos heidelin! -HD
VastaaPoista