keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Because chocolate is good for you

Kun kaapin täytettä ja vapaa päiviä riittää, ei mikään estä väkertämästä puolta päivää raakatäytesuklaita. Raakasuklaanteko on jo monelle aika tuttua juttua, mutta täytesuklaisiin ei välttämättä moni vielä ole ryhtynyt. Itse keksin nämä viime syksynä, kun inspiroiduin SunWarriorin riisiproteiini -jauheesta, se kun mukavasti paksuntaa entisestään paksua massaa :D Maustettu versio tuo kyllä vähän hassua, makeaa, vaniljan makua, mutta eipähän ainakaan tarvi makeuttaa niin paljon.. Makeushan on, hyvän maun ohella, se tärkeä juttu, jotta pääsee tavoitteeseensa näitä herkkuja tehdessä. Ja tavoitteenahan oli, että kaikki pitäis maistua myös niille, jotka eivät ole esimerkiksi vannoutuneita tumman suklaan tai ihme super-ruokien ystäviä :)


Tällainen teksti selässä on hyvä kokkailla!

Inkamarjat, macadamia-pähkinät ja kookoslastut ovat melkoista herkkua ihan noin paljaaltaankin napsittuna, yhdessä ja erikseen. Joten mukaan kun heittää vaan vähän vaniljaa, niin herkullisuus on taattu!

Nämä raaka-aineet oli kaikki luomua, silleen tulee kerta permpaa kaikin puolin! Ainiin, tästä satsista tulee aika reilusti, (vaikka onhan se toki suhteellista) minulla tuli yksi levy ja 30 pientä konvehtia, ja pikkasen jäi täytettä yli..

 

 

Inkamarjavanilja-raakatäytesuklaat


Pakasteessa olleet ei näyttäny enään kovin näteiltä..
1,5 dl (suodatettua)vettä
n. 60 g kookosvoita (hih, vahingossa olin ostanu!)
reilu 1 dl rouhittua kaakaovoita
1 rkl kookosöljyä
1 vaniljatangon siemenet

2 dl macadamia-pähkinöitä
1½ dl inkamarjoja
reilu 1 rkl (20 ml, rkl=15ml)  tocoa
½-1 dl kookospalmusokeria (Maun ja mieltymyksen mukaan makeutus hunajalla tai sokrulla!)
1½ mittaa SunWarriorin vaniljaproteiini - jauhetta
muutama kierros suolaa myllystä

Esiksi vesi kattilaan hellale miedolla lämmöllä lämpeneen sen verran, että kookosvoi sulaa siihen. Siihen lisäsin kaakaovoin. Jos ei meinaa sulaa, niin varovasti pitää lämmitellä, ettei liian kuumaksi pääse! :) Lopuksi kookosöljyt ja vaniljatangon siemenet.

Sitten jauhoin pähkinät tomuksi, lisäsin kookosvanilja-kastikkeen ja muut aineet sinne. Taas kannattee voi maistella, onko maku miellyttävä. Vähän kannattee antaa sokerin sulaa ja maustua, ennen ku lisäilee makeutta! Itse lisäsin vielä lopuksi käsipelillä hunajaa, kun tuntu ettei ehkä kaikkien makuun ole tarpeeksi makeaa :) Osan inkamarjoista voi laittaa vasta lopuksi ja vain vähän (riippuen surauttimesta) surauttaa, niin jää pikkasen sattumia. Laitoin myös vähän kookoslastuja, mutta ei ne(kään) pakollisia ole :)

Ja sitten pitäis muotit kuorruttaa suklaalla ja laittaa pakasteeseen jäähtymään! Sitten hyvin suklaalla vuorattuhin muotteihin täyttettä, pursottamalla käy helpoiten ja siististi.

Siistimpää jälkeä tulee, kun täytteen pursottaa.
Itse en ole raakasuklaata tehnyt koskaan ohjeen mukaan tai mitaten ainesosia, joten nytki tuli tehtyä vaan näppituntumalla. Kaakaovoita, vähän kookosöljyä, kaakaojahetta, pikkasen tocoa, maun vuoksi macaa, suolaa, ja reippaaasti Voi hyvin -luomuhunajaa (parasta mitä olen syönyt..!). Hunaja tekee kyllä niin herkulliseksi, että!

Kun täyte on pikkasen jähmettynyt kylmässä, voi herkkuset peittää suklaalla ja laittaa vielä kylmään, ja sitten suurella nautinnolla maistella ja tarjota kivoille ihmisille! Ainakin minun versiot kelpas kaikille maistaneille, kivaa! Koostumuskin oli aika täydellisen koossapysyvä ja helposti syötävä - aivan kuin kaupan konvehdit, toki parempana ja laadukkaammista raaka-aineista + tiedät mitä syöt! 
KYLLÄ, osaan olla tyytyväinen tuotoksiini! HIH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti