maanantai 12. elokuuta 2013

Maistuvat marjakaverit


Oikeasti minun mielestä tärkeämpää ja mukavampaa on oikea ruuanlaitto syödäkseen ja syöminen elääkseen kuin näiden kakkujen ja kukkujen tekeminen iloksi ja nautinnoksi. :)  Siksipä aloitinkin tänään kokkiopinnot Ravintolakoulu Perhossa, jotta osais ja tietäis enemmän tästä lajista - lystiä! Kuitenkin tulee näitäkin vähemmän tärkeitä herkullisuuksia tehtyä omaksi ja varsinkin muiden iloksi. :)Näin kesän lopulla, marjavarastojen mahdollisesti karttuessa, tulee kaivattua jotain herkullista marjojen kaveriksi lautaselle. Meillä kotona herkkusuita oli yhtäaikaa niin monta viime viikolla, että mutaista suklaakakkua piti saada melkein joka ilta, kun runsaista vattusaaliista vallan riehaannuttiin. Melko tuhtia tavaraa on, mutta suottapa sitä kursailemaan voin ja suklaan määrässä!

Gluteeniton mutakakku

 
 

200 g voita
200 g tummaa suklaata
 
3-4 kananmunaa
1-2 dl makeutusta, sokeri/hunaja/tms.
(makeutus oman maun ja suklaan tummuuden mukaan)
2 dl jauhoja, käytin riisi- ja mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta (halutessasi :) )Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja makeutus kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita siihen varovasti keskenään sekoitetut jauhot ja lopuksi suklaavoisula. Paista n. 180 asteisessa uunissa 20-25 min leivinpaperilla vuoratussa ja voidellussa irtopohjavuoassa. Sitä vähemmän paista, mitä mutaisempaa haluat jne. Tuolla ajalla tulee mukavan kiinteä suklainen täyteläisyys. :)

Tarjoillaan esimerkiksi tuoreiden, juuri puskista kerättyjen, vadelmien ja oman valinnan mukaan joko kookoskerman, vaniljajätskin tai kermavaahdon kera. Parhaimmillaan kakku on kunnolla jäähtyneenä eli kova haaste olisi odottaa seuraavaan päivään.. Hyvä vaihtoehto on myös ottaa kakku uunista ulos jäähtymään ja lähteä keräämään vatut kaveriksi 35 kilometrin päästä (toki lähempääkin käy..) ja nautiskella vasta sitten. :P
 
 
Tarjoiluehdotus
 Kesän marjoista sain tehdä myös pari raakakakkua tädin syntymäpäiväjuhliin. Näistä ei valitettavasti ole antaa tarkkaa ohjetta, koska nämä tehtiin ihan lusikka- ja makutuntumalla. Makuina olivat tällä kertaa mustikkasuklaa ja puolukkamustaherukka. Herkullisia onneksi olivat, jos saan sanoa.


Kutakuinkin samanlaiseen mustikkasuklaa-raakakakkuun löytyy ohje täältä.

Korvessakin on ehditty rämpiä hilloja etsimässä.
 LOPUKSI HYVÄ VINKKI!

Meillä vadelmat, hillat/lakat pakastetaan ensiksi uunipelleillä ja vasta sitten laitetaan pusseihin tms. Näin hienot marjat säilyvät kokonaisina ja ennen kaikkea herrrkullisen näköisinä! :)) HIH 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti