

Gluteeniton mutakakku
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3-4 kananmunaa
1-2 dl makeutusta, sokeri/hunaja/tms.
(makeutus oman maun ja suklaan tummuuden mukaan)
2 dl jauhoja, käytin riisi- ja mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta (halutessasi :) )
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä. Vatkaa kananmunat ja makeutus kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita siihen varovasti keskenään sekoitetut jauhot ja lopuksi suklaavoisula. Paista n. 180 asteisessa uunissa 20-25 min leivinpaperilla vuoratussa ja voidellussa irtopohjavuoassa. Sitä vähemmän paista, mitä mutaisempaa haluat jne. Tuolla ajalla tulee mukavan kiinteä suklainen täyteläisyys. :)
Tarjoillaan esimerkiksi tuoreiden, juuri puskista kerättyjen, vadelmien ja oman valinnan mukaan joko kookoskerman, vaniljajätskin tai kermavaahdon kera. Parhaimmillaan kakku on kunnolla jäähtyneenä eli kova haaste olisi odottaa seuraavaan päivään.. Hyvä vaihtoehto on myös ottaa kakku uunista ulos jäähtymään ja lähteä keräämään vatut kaveriksi 35 kilometrin päästä (toki lähempääkin käy..) ja nautiskella vasta sitten. :P
![]() |
Tarjoiluehdotus |

Kesän marjoista sain tehdä myös pari raakakakkua tädin syntymäpäiväjuhliin. Näistä ei valitettavasti ole antaa tarkkaa ohjetta, koska nämä tehtiin ihan lusikka- ja makutuntumalla. Makuina olivat tällä kertaa mustikkasuklaa ja puolukkamustaherukka. Herkullisia onneksi olivat, jos saan sanoa.
Kutakuinkin samanlaiseen mustikkasuklaa-raakakakkuun löytyy ohje täältä.
Korvessakin on ehditty rämpiä hilloja etsimässä.

LOPUKSI HYVÄ VINKKI!
Meillä vadelmat, hillat/lakat pakastetaan ensiksi uunipelleillä ja vasta sitten laitetaan pusseihin tms. Näin hienot marjat säilyvät kokonaisina ja ennen kaikkea herrrkullisen näköisinä! :)) HIH
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti