perjantai 26. huhtikuuta 2013

HeiDeliciousia selväksi!

Koska tämän blogin kohderyhmään kuuluu paljon myös sellaisia, joille nämä reseptien raaka-aineet ei ole todellakaan tuttuja, eikä edes se idea, miksi niitä käytän, ajattelin hiukan valaista asiaa. En toki asiaa kirjoittamalla, koska sen ovat monet muut hoitaneet jo paljon paremmin! Laitan sekaan sellasia linkkejä, joita itsekin olen lukenut. Suosittelen lämpimästi lukemaan, jos yhtään kiinnostaa! Helsinki Paleon Podcasteissa on melko kuunneltavaakin asiaa!

Ensimmäisesssä postauksessa kirjotin näin:

" Kaikki tulee olemaan vähintäänkin viljatonta, maidotonta ja mahdollisimman prosessoimattomista ja puhtaista raaka-aineista valmistettua. Toki pikku syrjähypyt voi olla ihan mahdollisia, jos sellaisiin tulee pakottava tarve ;) "

Siinä asian ydin kaikessa yksinkertaisuudessaan eli mitä se minulle ja monelle muulle samanmoiselle on. Ruokavalio/elämäntapa jota kutsutaan helpommin myös paleoksi. Linkistä löytyvät Helsinki Paleon sivut ovat oikein valaisevat. Aukeavalta sivulta valkenee myös ero karppaukseen.


Minulle ruuan vaikutukset kaikessa kauheudessaan, toisaalta taas kauneudessaan, selkeni muutaman hyvän blogin kautta. Ensin sanoin vain testaavani aikaisemman viljattomuuden ohella myös maidottomuutta ja palkokasvittomuutta, jotta en liian hullulta vaikuttaisi, mutta sille tiellä vielä olen ja taidanpa tulla olemaankin. Itse huomasin paremman olon jo viikon-parin kuluttua. Yhtäkkiä olin laihtunukin, ihan vaan hymyilemällä ja syömällä. Kohta saikin huomata, ettei pää ole ollut kipeä muistaakseni ainakaan vuoteen, eikä mitään pikku flunssiakaan ollut ollut puoleentoista vuoteen. Siinä ehkä "näkyvimmät" muutokset, vaikkei mitään valittamista ja ongelmia ennen tätä "kokeiluakaan" ollut.


Moni kuitenki ihmettelee ja kysyy, että miten tällainen onnistuu. Vaikka haluaiskin kokeilla, ei toisaalta silti millään viitsisi. Miten pienen kaupan antimilla tällainen onnistuu? Sanoisin, että joka kaupasta löytyy ensinnäkin kasviksia, vähintään porkkanaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Lisäksi joka kaupasta löytyy lihaa, löytyy hedelmiä, kalaa ja kananmunia. Avokadojakin löytyy lähes joka kaupasta! Samoin oliiviöljyjä koko rivi. Ei tarviste kävellä edes perimmäiselle maitohyllylle, leipä-, keksi- tai limsahyllylle saati sitten, että karkkihyllyä enää muistaisikaan. :) :)


 
 
Kuulostaapa kyllä ykstoikkoselta, mutta ei se minun elämässä ainakaan noin kuivalta ole kuulostanut eli näyttänyt! Ja tämä taitaa oikeastaan johtua siitä, että alun innostuksessa jaksoi tehdä aina ruokaa, jota pystyi syömään edelleen vaikkapa aamupalaksi. Ja sitten, kun tämä jatkui sen kolme viikkoa (tai vähemmän) jaksoi aina vaan! Edelleenkin jaksaa aina tehdä ruokaa, kun sitä tarvii. Sitä paitsi, jaksaa tehdä kaikkea muutakin, vaikka heti kun on vetäny vatsan täyteen ruokaa. Ja koska kuulostaa, että tarvitsisi sitten syödä kauheasti, niin kerrottakoon, että 3-4 kertaa päivässä (nykyään  2kin krt riittää) on hyvinki tarpeeksi, kun aterialla saa syödä ittensä kylläiseksi. Annoskoot kyllä suurenee atomaattisestikin, kun hyvän ruuan kaverina ei ole ylimääräistä, haitallista, mahan täytettä eli esimerkiksi leipää. Yleensä puolet, usein enemmänkin, lautasesta on salaattia, kolmannes lihaa, loput tyhjää tai sitten lämpimiä kasviksia, bataattia tai riisiä.

Kommentteja: "Sinähän syöt ku mies!", "Tuohan on miehen annos!" "Syöt ku aika poika!" OK: Miehet syö yhtä paljon kuin naiset.


Oikeasti, kun olo on ruuan kautta parantunut, löytyy ihmeesti kiinnostusta panostaa muihinkin hyvinvointia edistäviin elämäntapoihin(linkistä löytyy luettavaa pitkiksi ajoiksi:) ), kuten nyt nukkumiseen ja liikuntaan. Itselläni kiinnostus vaan kasvaa ja kasvaa, ja nythän teen näitä lisäksi kaikenmoisia suklaa- ja herkkujuttuja, jotka omalta osaltaan tuovat uskomatonta ihmeellisyyttä elämään! Esimerkiksi hyvää mieltä ja kavereita! Joten jos vaan oikeasti jotain haluaa, niin kyllä esimerkiksi suklaata voi ja kannattaakin syödä, sekä muitakin herkkuja - esimerkiksi Heidelicious auttaa siinä :))))))) Tähän väliin uutinen: Heideliciousin herkkuja saa näillä näkymin tulla maistelemaan ravintolapäivänä 18.5, TAIVALKOSKELLA! Pistäkääpä Tapislaiset korvan taakse, lisää infoa tulossa. ;)

Eli jos kysyisit minulta: Mitä kuuluu? En tälläkään hetkellä voisi sanoa muuta kuin, että "Ei valittamista, elämä kulkee itsestään ja hymyilee." Näin se on, kun sille luvan antaa. Pois turha vaatimattomuus ja vähättely!

1 kommentti:

  1. Tästä kivasta kirjotuksesta & linkeistä löytyy varmasti apua ja vinkkejä omiin ruokavalintoihin;), kiitos!
    Ja ravintolapäivää ootellessa

    VastaaPoista