perjantai 5. huhtikuuta 2013

New York - osa Suklaajutut

Nyt tuli vahingossa sitten sitä kauan aiottua tarinaa New Yorkin reissustamme! Varoitus: kirjoitettu ajatuksen virtana ja aika vahingossa oikeasti. Myöhemmin tulkoon tarinaa myös ravintoloista, joiden ruoka oli niin hyvää, että ihan nauratti!

Oltiin siis Lotta-kamulin kanssa reilu viikon visiitillä New Yorkissa tsippailemassa. Onneksi oli valmiina muutamia luomu-ravintoloita ja vintage-kauppoja listalla niin oli mitä etsiä ja siinä samalla löytyi kaikkea kivaa ja mielenkiintosta! Muutama perus Nyki-nähtävyys jäikin sitten näkemättä, kun oltiin löydetty ja nähty jo muutenkin kaikkea kivaa - ihan ilmaseksi (ainakin melkein)!


Edellisessä postauksessa mainitsinki The Chocolate Roomin, jonka lukossa olevaa ovea mentiin kokeilemaan aivan sattumalta, tallustellessanne New Yorkissa, Brooklynissä.  Onneksi kahvila/puoti ystävällisesti avattiin juuri :) Paikka oli oikein söpö! Sieltä piti ostaa tuliaissuklaita - brooklyniläistä raakasuklaata! (Joita ei ole vielä edes annettu eikä maisteltu!)

Brooklyniläistä raakasuklaata

 Herttainen asiakaspalvelu sai meidät myös istuutumaan pyödän ääreen JA olihan se sen arvoista! Listalta löytyi meille: Flourless chocolate cake herkullisella mansikkakastikkeella ja Chocolate chip almond cake itsetekemillään karamellikastikkeella ja vaniljajätskillä. Niin hyviä olivat, että piti mennä varta vasten uudestaan sinne Lotan synttäreitä juhlistaan. Sankari sai kotitekoista jätskiä baistetun panaanin kera ja minä otin tyytyväisenä samaista suklaakakkua kuin aikaisemminkin. Tulin sitte sanoneeksi, että tällainen kakku on tavoitteena opetella tekemään. Vaan vielä mitä, kun sitä tuli tehtyä ihan vahingossa ja oikein ohjeensta! Resepti Taivaalliseen suklaaherkkuun löytyy täältä.. :)

Chocolate chip almond cake

Flourless chocolate cake
Aika muhkeita kakkuja näkyi tässä putiikissa :DSamaisessa puodissa myytiin, juuri Helsingin Sanomissakin, Mast Brothers:n suklaita. Niitä haluttiin kuitenkin käydä ostamassa (tuliaisiksi myös ;)) vasta itse veljesten suklaatehtaasta, joka myöskin Brooklynin alueella sijaitsi. Helsingin Sanomien jutussa (4.4.2013)  suklaaharrastelija maisteli juuri näitä suklaita ja kuvaukset oli aika osuvia, vaikken niitä nyt muistakaan.. :) Kaakaopitoisuus taisi kaikissa ostamissani olla n. 73%, eikä mitään erityisiä mausteita ollut, mutta maut olivat hauskasti oikein erilaisia - ja oikein pikantteja! ;) Eli maistuivat oikein nautittavilta, jos on tottunut tummaan suklaaseen, muille eräskin suklaa maistui todella tummalta ja kitkerältä! :O

Taitaa olla kaakaopapusäkkejä.

Suklaa tehtaassa siis käytiin! Suklaan tuoksu oli aika huumaava, kun tehtaaseen ja kauppaan astui sisään! :) Erilaisia suklaita oli tarjolla ja maisteltavana.

Brooklyn oli siis oikein kivaa, käymisen ja kiertelemisen arvoista aluetta, sen kummemmin analysoimatta :P Sieltä löytyi eräänä iltana myös monia Organic-kauppoja, kivoja ravintoloita sekä mehu- ja smoothiebaareja!

Kerrottakoon vaikkapa tässä kohdassa, että myös Greenwitch Villagessa oli paljon kivan näköisiä mehu- ja pirtelöbaareja! Yhdessä Ruohonjuuren kaltaisessa "pikku" putiikissa oli jopa pikku nurkkaus, joka oli just niinku Cocovi Bar, vaikkakin VitaMixejä pyörittelikin pari miestä, JA jotka iskivät kookospähkinöitä palasiksi! (Kateellisena seurasin sivusta kookospähkinöiden käsittelyä :D)
 Yllä yks nopea esimerkkiräpsy. Ja vieressä toisesta paikasta mukaan ostettu kallis ja pettymykseksi osoittautunut Super immunebooster -smoothie. Paikka vaikutti oikein hienolta ja itse pirtelökin erittäin lupaavalta niin sisällöltään kuin maultaankin. Maku oli kuitenkin aika mitäänsanomaton eli ei kaikki sentään kovin hehkutettavaa ollut! :D


 Manhattanin puolella piipahdettiin tällaiseen suklaaravintolaan katselemaan ja ihmettelemään, kun kaikkea kivaa ja suklaista oli :D Paikka taisi olla Max Brennerin kahvila/ravintola, ei kovin tarkkaan tutkittu muuta kuin myymäläosuus, ihmeteltiin ihmispaljoutta ja alla näkyviä kattoputkia ja suklaasekoitinta.
100 % pure chocolate ;)


Tällainen Le Pain Quotidien -kahvilaketju oli oikein kiva. Näitä löytyi ainakin Manhattanin puolelta useampiakin. Täältä sai kaikkea kivaa luomua! Itse taisin ottaa pari kertaa ihan vain Organic Belgian hot chocolaten mantelimaidolla. :) Sehän se muuten suuressa maailmassa olikin kivaa, kun useimmissa kahviloissa oli jotain syötävää tällaisille valikoivillekin masuille, kuten vaikkapa vaihtoehtomaitoja: manteli- ja riisimaitoa. :))

2 kommenttia:

 1. Ai herkku nuita herkkuja!

  sitten...
  Mulla ois yks pyyntö, kirjotteleppa kuviem kera jokunen smothie resepti!
  Haluaisin maistaa jotain hyvää hedelmäistä ja jotain vähän suklaista. mums. ü

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hep jep, Kiitos! Minäpä laitan joskus tässä, kun palaan blenderin ääreen Helsinkiin! :))

   Poista