sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Heidelhovin erikoinen kruunauksen arvoisella kuorrutteella

Porkkanakakuista herkuin, Tervahovin erikoinen. Osa raaka-aineista vaihdettiin hiukka laadullisempiin alkuperäistä ohjetta mukaillen. Ja perinteinen kuorrute korvattiin eri hifillä, mutta varsin oikean oloisella ja deliciousilla kuorrutteella, joka tuli keksittyä makua, koostumusta ja väriä antavia aineksia vaa'alla nököttävään kuppiin ripotellen.

Näin syntyi Heidelhovin erikoinen.


 
Tämä ohje on puolitettu alkuperäisestä, tulee sopiva kakkunen halkasijaltaan n.25 cm:n vuokaan, kaksinkertaisesta annoksesta tulee pellillinen.


 
Nautittiin kera nostalgisten makumuistojen ja "Chai latte:n". Heidelin "latte"-versioistakin voisi kirjoittaa jonain innokkaana päivänä. :)


Heidelhovin erikoinen

 - Gluteeniton (melkein maidotonkin) versio herkullisen kosteasta porkkanakakusta


2 luomu kananmunaa
2 dl kookospalmusokeria
  • Munat ja sokeri vatkataan mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Kookospalmusokeri on sen verta tymäkkää, että kovin kuohkeaksi se ei vatkaudu ja varsinkin tässä ohjeessa sokerin määrä on varsin suuri suhteessa sokeriin, ainakin minun mielestä.

2 dl jauhoja = ½ dl riisijauhoja + 1½ dl mantelijauhoja (tätä suhdetta suosittelen)
2 tl Ceylonin kanelia
½-1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta (Jos ei halua käyttää, voi keksiä jotian parempaa tai jättää pois ;) )
1 tl vaniljaa
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää munasokeri-seokseen.

3 dl porkkanaraastetta, hienompaa suikaletta
100 g sulaa voita

  • Lisää vielä nämä taikinaan.
  • Kaada vuokaan, irtopohjavuoka oli oikein hyvä.
  • Paista 200 asteessa n. 20-30 min tai kunnes on kypsää, kokeile tikulla :) Aika voi olla pidempikin, kunloppujen lopuksi tuli katsottua tulitikkua eikä kelloa.

SITTEN gramman tarkkuudella kuorrutetta, oli muuten eri hyvää, maistu muuten ihan oikealta porkkanakakun kuorrutteelta. :)

Eriherkku 20 g:n kuorrute

 

20 g gheetä
20 g kookosöljyä
20 g avokadoa
20 g l-glutamiinia
20 g kookospalmusokeria
2 tl Puhdistamon tocoa
2-4 g sitruunamehua
2 (-4) Sun Warrior riisiproteiinia, maustamatonta
(2 g Puhdistamon macaa)
1 (15-20 g :P) luomu munan keltuainen
alle 1g suolaa ;)


  • Mittaile vaa'an kanssa ainekset ja sekoittele tehokkaasti esim. sauvasekottimella. Ja maistele toki, että maku miellyttää, varsinkin sitruunamehua ja suolaa lisäillessä kannattaa käyttää makunystyröitään.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen kakkusen päälle ja rouhi hasselpähkinöitä kruunuksi Heidelhovin erikoisen kuorrutteen päälle. 
  • Monikaan ei omista näitä aineksia, joten voi tehdä toki sen perinteiden kuorrutteen, ja jauhoina ja sokerinakin voi käyttää mitä haluaa - tämä kakku nimittäin on erittäin herkullinen.

Kerrankin melkein tarkka ohje eli jos tällä ohjeella ei tule maistuvaa, herkullista, nautittavaa tai syötävää, niin sitten ei voi mitään - ainakin tämän hovikeittiön jäsenille maistui nautittavan herkullinen, syömäkelpoisen kostea, erikoisesti voideltu ja kruunattu Heidelhovin tårta, HIH.

PS. Monikaan ei omista näitä aineksia, joten voi tehdä toki sen perinteisen kuorrutteen, ja käyttää jauhoina ja sokerina mitä haluaa - tällä ohjeella tulee nimittäin joka tapauksessa erittäin herkullista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti